1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Nieuwbouw woonhuis Legtersdijk 7 Aalten

In 2018 is aan de Legtersdijk in Aalten een eigentijdse woning

opgeleverd in de eerste fase van twee woningen die aan een gezamenlijk erf komen te liggen.

Uitgangspunt was een woning die aan de landschapszijde een uitzicht biedt op de weidsheid van het landschap.

Bij benaderen van de woning kom je tussen de twee bijgebouwen door in een ‘binnenplaats’ waar een lange zichtlijn door de woning heen direct de aandacht geeft aan het achterliggende landschap. Aan de binnenplaats zijn diverse zitplekken die intimiteit en schaduw geven

De woning zelf is wat boven het maaiveld uitgetild. Hierdoor kan de natuur tot aan de woning worden doorgezet.

Aan de westzijde biedt een overdekt verhoogd terras een prachtig uitzicht op het coulissenlandschap.