1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Woonhuis te Elst *

Nieuwbouw woonhuis te Elst.

Op de plek van voormalig kassencomplex met een bedrijfswoning wordt een nieuw woonhuis gebouwd.

Het nieuwe erf komt op de plek van het voormalig complex, de woning met kantoor is vormgegeven als twee volumes op een basement. Het geheel refereert met een moderne knipoog naar de historische kenmerken van de grote (schuren) die bestonden uit gesloten metselwerk gevels met een lage gootlijn en een grote rieten kap rustend op gebintwerk erboven. Het nieuwe huis heeft ook een lage stenen gevel, de kap rustend op houten spanten is zwevend boven de muur geplaatst waardoor er lichtopeningen ontstaan. Het geheel geeft rust door de uitgesproken vorm en heldere keus in (twee) materialen.

De woning heeft een sterk eenvoudige plattegrond maar geeft door de vides een ruimtelijk. prachtige beleving.

* in samenwerking met WZH+

* foto’s Auke van der Weide